Het hotel

Pieter Porters, visionair decorateur, haalde samen met gerenommeerde ambachtslui het hart van dit geklasseerde 18de eeuwse herenhuis (1782) naar boven en schonk het pand aan de Paardenmarkt zijn gedistingeerde klasse terug. Een schitterende stadstuin met zonneterras, majestueuze magnolia en uitgekiend herboretum, verleent het geheel een paradijselijke toets.

De kruidige geuren zijn vervlogen maar het oudste gedeelte van het statige Hotel Recour deed tot voor de Tweede Wereldoorlog dienst als handelshuis voor tabakswaren.

Authentiek

Het pand etaleert uitbundig zijn authenticiteit. De oude vloertegels, marmeren schouwen en immense deuren, dankzij de kunstzinnige hand van Pieter Porters ingepast in een luxueuze thuis voor gastronomen en levensgenieters, brengen je vanzelf in hogere sferen.

Salon

In de salon versterken de fauteuils en de open haard dat exquise gevoel. De esthetische voorkeur van de familie Recour beperkt zich echter niet uitsluitend tot barokke interieurs en romantiek.

Design

Via een ingenieuze loopbrug bereik je de hypermoderne logeerunit met 7 kamers, waar het puikje van de designgoden prominent domicilie houdt.

Gastenkamers

Het derde luik van deze triptiek, zijn de vier gastenkamers met hotelservice, op honderd vijftig meter van Hotel Recour en op een zuchtje van het mooie Stadspark. De uitbaters ontvangen je in een riant herenhuis met voldoende ruimte om de gasten te herbergen in vier ruime kamers, met alle mogelijke comfort. Een ommetje langs de receptie van het hotel volstaat om je, in alle privacy, terug te trekken in een luxueuze belevenis.

Interieur

Het romantische interieur en het statige interieur mogen dan wel overtuigende argumenten zijn, toch heeft Hotel Recour nog enkele supertroeven. Het ruime binnenterras is zonder meer een pareltje. Bovenop dit alles, staat restaurant Pegasus garant voor een gastronomische belevenis op sterrenniveau! (3 Michelinvorkjes – 14.5/20 in GaultMillau)

Hotel Recour heeft echt alles in huis om iedereen op zijn wenken te bedienen.

Zakenlui, gastronomen, bezoekers op verwenweekend, Hotel Recour is hét adres in de Westhoek.


CHECK-IN / CHECK-OUT

Wij verwelkomen u graag vanaf 14:00 uur tot 18:00 uur.

Voor aankomsten tussen 18:00 uur en 22:00 uur verzoeken wij u vriendelijk vooraf contact op te nemen met de receptie.

Op zondag kan u eventueel (na afspraak) de sleutel afhalen aan de receptie tussen 11:00 en 12:00. Inchecken ’s namiddags en ’s avonds kan uitsluitend middels sleutelkluis.

Op maandag kan u tussen 14.00 en 18.00 inchecken aan de receptie. Na 18:00 uur kan u uitsluitend inchecken middels sleutelkluis.

Check-out: van 8.00 tot 11.00 (vroegere check-out mogelijk na afspraak)

Latere check-out tot maximum 13.00: +25€ – na 13.00 wordt de volledige kamerprijs aangerekend

© Hotel Recour 2024 - Guido Gezellestraat 7 B8970 Poperinge - Terms of use Studio Twist Ieper