De rijke westhoek

Het hoppeland, gastronomie, natuur en historie.

De groene grensstreek tussen de Noordzee en Frankrijk charmeert iedereen die houdt van een ingetogen vakantie. Elk dorpje heeft zijn eigen verhaal en lekkernij. Je fietst of wandelt er in de oneindigheid tot dat volkse muziek je aandacht eist en je halt houdt om te proeven van de cultuur aan de “Schreve”.

Charmante stadjes en gezellige dorpen vol levens- en andere kunst: De Westhoek is een en al poëzie.

In de Westhoek kan je echt nog spreken van een aanwezige ‘couleur locale’. Het is proeven van de vele ambachtelijk gebrouwen biertjes of de originele streekgerechten.

De Westhoek is een prachtige streek met weidse landschappen, die nog steeds de sporen dragen van de Eerste Wereldoorlog. De Westhoek is beleven wat ooit is geweest in de plaatselijke musea, maar ook op de talrijke evenementen die de regio rijk is. En met ‘de grens’ vlakbij wordt de fantasie nog meer geprikkeld.

WAT TE DOEN IN POPERINGE (en omgeving)

  • Kunstenfestival Watou 2020 werd verplaatst naar 2021. Maar de gedichten, gekozen door medecurator Peter Verhelst voor 2020, kan je deze zomer toch uitzonderlijk lezen en beleven. Ontdek in en rond Watou een prachtig fietsparcours langs 15 gedichten (gratis)
  • 4/7 tot 13/9: Expo ‘Feniks, kinderen in de wederopbouw’

Bourgondisch genieten in Poperinge – Artikel Het Nieuwsblad dd 02/06/19

INSPIRATIE NODIG?

DOORLOPENDE ACTIVITEITEN

48u in Poperinge

WANDELROUTES  FIETSROUTES

 

© Hotel Recour 2020 - Guido Gezellestraat 7 B8970 Poperinge - Terms of use Studio Twist Ieper