Wereldoorlog I

6 mei tem 1 juli

De Spanbroekmolenkrater, ook wel Pool of Peace genoemd, is de grootste en meest imposante mijnkrater in de Westhoek. De krater is een herinnering aan de Mijnenslag. De ontploffingen van 7 juni 1917 zorgden voor enorme kraters in het landschap. In de expo in Talbot House kom je meer te weten over de Pool of Peace, nu een 12 meter diepe vijver met een volledige diameter met rand van 129 meter, een vredevol stukje natuur in het glooiende landschap van Heuvelland. De tentoonstelling wordt geopend op 2 april met gelegenheid tot deelname aan een uitgebreide brunch. Inschrijven hiervoor is noodzakelijk!

10 juni 2017

Het Kraterfront is het openingsevenement van GoneWest  ter herdenking van de Mijnenslag. In samenwerking met Gemeente Heuvelland en Gemeente Mesen creëert Provincie West-Vlaanderen met GoneWest een artistieke beeld- en geluidshappening langs elf kraters in het landschap waarbij kunstenares Shelbatra Jashari instaat voor het beeldende luik.

1 juli tot 17 september

Expo “Vive Labeur – China in Poperinge 1917 – 2017

China in Poperinge 1917 – 2017 In de zomer van 1917 komen de eerste Chinese arbeiders aan in Poperinge. Ze werken in dienst van het Britse leger en zullen blijven tot 1920. Ze wonen in aparte kampen en houden er eigen rituelen op na. De tentoonstelling “Vive Labeur” vertelt het verhaal van de Chinese inbreng tijdens de Eerste Wereldoorlog. Waren het harde werkers? Hoe was het contact met de inwoners van Poperinge? Hadden ze vrije tijd en vierden ze dan Chinees Nieuwjaar? Naast een historisch luik presenteert “Vive Labeur” ook een hedendaagse kijk op het verhaal. Fotografen Stephan Vanfleteren en Sanne Dewilde trekken naar China. Ze gaan op zoek naar de roots van de Chinese WO 1-arbeider. Reportagemaker Lieselotte Vandamme trekt dan weer de boer op in de Westhoek, op zoek naar straffe Chinese oorlogsverhalen. Op 2 en 3 september staat het Poperingse stadsfestival volledig in het teken van China: optochten van draken, theeceremonies, kalligrafieworkshops, schaduwtheater en acrobatie-acts. De expo is dagelijks open van 13u tot 18u, behalve op maandag.

© Hotel Recour 2017 - Guido Gezellestraat 7 B8970 Poperinge - Terms of use Studio Twist Ieper